Omakotitalo Floridassa

OMAKOTITALO FLORIDASSA

v. 2016
Upea mahdollisuus aukesi, kun pääsin paikan päälle toteuttamaan Floridaan Miamin kupeeseen omakotitalon sisustuksen suomalaiselle perheelle. Talo oli juuri hankittu ja täysin tyhjä. Vanhoja kalusteita ei taloon juuri haluttu. Tilaa talossa on runsaat 200m2 yhdessä tasossa. 3 makuuhuonetta, keittiö, ”family room”, työhuone ja olohuone.

Sisustus rakennettiin olemassa olevien pintamateriaalien ympärille, mikä olikin mielenkiintoinen haaste. Skandinaavin silmin katsottuna seinien sävyt olivat aika ”sävyisät” ja makuuhuoneen kokonaan peiliä oleva seinä ”mielenkiintoinen”.

Alustava työ alkoi jo Suomesta käsin valokuvien ja pohjakuvan avulla. Ideat käytiin etukäteen läpi sähköpostitse. Teetin verhot ja muut tekstiilit ompelijallani jo Suomessa mittojen mukaan ja kuljetin ne paikan päälle. Suomalaista laatutyötä : )

Paikan päällä, viikon aikana, taloon metsästettiin kalusteita ja sisustustarvikkeita aamusta iltaan. Amerikkalainen maku poikkeaa melkoisesti meidän skandinaavien mausta, joten mieleisiä kalusteita sai todellakin metsästää. Lopputulos on sekoitus suomalaista selkeyttä ja amerikkalaista runsautta.