Tarina

Tarina

Pauliina Ylenius Tilavisio

Olen Pauliina Ylenius, Tilavision perustaja ja yrittäjä. Vaimo yhdelle ja äiti kahdelle.

Lapsena ihailin Barbapapojen taloa! Se oli muodoltaan niin kiinnostava, että itsekin toivoin asuvani siellä. Se on jäänyt lähtemättömästi mieleen. Minua ovat aina kiinnostaneet talot, huoneratkaisut, sisustaminen ja remontointi.

Pidän itseäni rauhallisena ja harkitsevana suunnittelijana. Haluan miettiä asiat rauhassa, ns. kaikki kivet kääntäen, vaikka myönnettäköön, että joskus pienessä paineessa syntyy timantteja. Nautin asiakaskohtaamisista, kuuntelen ja luen asiakasta tarkkaan. En pidä itsestäni paljon ääntä, mutta sanoisin, että ajatusmaailmani on tavanomaista äänekkäämpi. Voin allekirjoittaa Stephen Kingin sanat: ”Quiet people have loudest minds.”

Suunnitteluhistoriani alkaa vuodesta 1996, jolloin aloitin mainonnansuunnittelijana. 10 vuotta myöhemmin v. 2007, kouluttauduin lukioaikaiseen haaveammattiini sisustussuunnittelijaksi ja perustin yrityksen (Suunnittelutoimisto Papukaijamerkki), joka tarjoaa sisustussuunnittelu- ja mainostoimistopalveluja yrityksille ja yksityisille. Sillä tiellä olen yhä ja kokemusta sisustussuunnittelusta on kertynyt jo yli kymmenen mielenkiintoista ja opettavaa vuotta. Tämän kymmenen vuoden jälkeen v. 2018 halusin kehittää ja selkeyttää yritykseni nimeä ja ilmettä, ja nimeksi valikoitui napakasti Tilavisio.

Asiakkaan omat toiveet ovat suunnittelussani aina lähtökohta, mutta tarpeen vaatiessa osaan niitä myös kyseenalaistaa. Omaan hyvän silmän kartoittaa kokonaisuuksia ja pidän esteettisyyden lisäksi tärkeänä toimivuutta, ajattomuutta ja persoonallisuutta. Valaistusta pidän luonnonvalon ohella tärkeänä elementtinä. Valaistuksella voidaan  luoda viihtyisyyttä ja mielenkiintoisia kiintopisteitä tai viedä huomio pois vähemmän edukseen olevista paikoista.

Julkisten tilojen suunnittelu on minulle kiinnostavaa ja haastavaa koska painoarvo on käytännöllisyydessä ja toiminnallisuudessa, mutta ne pitää osata verhota imagoa tukevaan ulkoasuun. Suunnittelen työhyvinvointia tukevia sekä asiakasta palvelevia ratkaisuja.

Ideoidaan yhdessä – jalat maassa, pää pilvissä.